Bademi shkrin yndyrën rreth stomakut

Hulumtimi më i ri i publikuar në revistën Journal of the American Heart Association tregon se vetëm 30 gramë badem në ditë mjafton për uljen e masës së yndyrës së krijuar në pjesën e përparme të stomakut. Sipas studiuesve, bademi mbron edhe nga sëmundjet kardiovaskulare dhe ruan shëndetin e lëkurës. “Ishim shumë të entuziazmuar se një ndryshim kaq i rëndësishëm është arritur për pak kohë. Besoj se meritor për këtë janë omega-3 dhe përveç kësaj, bademi përmban edhe ushqyes tjerë si vitamina E, fibra dhe proteina”, thotë Kler Beriman, udhëheqës i ekipit hulumtues.