Avioni që djeg 20% më pak karburant dhe mban më shumë se 300 pasagjerë

0

Linja ajrore holandeze KLM po financon një projekt aeronautik, i cili mund ndryshojë formën dhe planin e aeroplanëve komercialë njëherë e përgjithmonë.

Dizajni mahnitës i avionit “Flying-V”, mbështetur financiarisht nga KLM, ka të njëjtin krah me avionët ekzistues dhe është në gjendje të mbajë deri në 314 pasagjerë.

Ajo është emëruar pas pas portretit të kitarës së Gibson Flying-V, transmeton lajmi.net.

Koncepti i avionit, i zhvilluar nga hulumtuesit në Universitetin Delft Technology në Holandë, zmbrapsë prapa nga hunda për të krijuar formën V të mrekullueshëm, duke tejkaluar dizajnet konvencionale të aeroplanëve.

Dizajnuesit e saj thonë se ky konfigurim unik përdor 20 për qind më pak karburant sesa avionët e tjerë.

Krahët e mjetit fluturues përbëjnë hapësirën e qëndrimit të pasagjerëve, mbajtjen e mallrave, tanket e karburantit dhe të gjitha infrastrukturat e tjera.

Megjithatë, ende nuk është bërë i ditur nëse do të lëshohet për fluturim nga agjencitë e fluturimit, pavarësisht ‘Flying-V’ i kaloi testet e fluturimit me sukses.

Comments are closed.