Avioni për Prishtinë kthehet sërish në Bazel pasi një pasagjer kishte probleme shëndetësore

Të dielën e kësaj jave, një aeroplan i Kompanisë “Enter Air” menjëherë pas ngritjes është dashur të bënte një ulje emergjente. Ai është dashur të aterronte në Kosovë, por u kthye menjëherë në Lucern.

Avioni Boeing 737-800 i Kompanisë Charter “Enter Air” ishte gati për ngritje në orën 12:00 të së dielës dhe u nis drejt Prishtinës, shkruan “20 Minuten”. Por, në vend që të ulej në kryeqytetin e Kosovës një orë e gjysmë më vonë, siç ishte planifikuar, avioni bëri një devijim afër Lucernit në ëilisau/Sursee dhe u kthye në Bazel, transmeton portali Shtegu. Atje, avioni i linjës ajrore polake “Enter Air” duhej të bënte një ulje emergjente në Euroaeroport.

Aeroporti Basel-Mulhouse për “20 Minuten” e ka konfirmuar rastin. Arsyeja ishte urgjenca mjekësore e një pasagjeri, e cila e detyroi pilotin të kthehej prapa. “Kthimi u bë sepse njëri prej pasagjerëve papritmas pati probleme shëndetësore që nuk i lejuan të vazhdonin fluturimin e tyre”, tha departamenti i komunikimeve të aeroportit. Megjithatë, fluturimi mundi të ngrihej sërish në orën 12:25. Euro-Aeroporti shkruan: “Kthimi shkaktoi një vonesë në fluturim, i cili së fundi ishte sërish në fazën fillestare dhe rrjedhimisht do të arrijë në destinacionin e tij në Prishtinë pak më vonë”.

Advertisements

Në përpjekjen e dytë, makina arriti në destinacionin e saj në orën 14:22, pothuajse dy orë pas nisjes. Aeroporti shkroi se incidenti nuk kishte ndikim të mëtejshëm në operacionet e fluturimit.