Si lidhen diabeti, depresioni dhe sëmundjet e veshkave?

Një studim i vitit 2021 ekzaminoi efektin e depresionit në sëmundjen ekzistuese të veshkave. Ai ndoqi 486 persona me diabet të tipit 2 dhe sëmundje të veshkave, të grupuar sipas nivelit të tyre të depresionit. Studimi zbuloi se depresioni…

Si e mësojnë fëmijët gjuhën?

Fëmijët e mësojnë gjuhën që nga lindja, duke filluar me bërbëlitje derisa të shprehin qartë dëshirat dhe nevojat e tyre, si dhe vazhdojnë ta mësojnë atë më vonë në jetë“Fëmijët nuk praktikojnë apo mësojnë në lidhje me gjuhën.…

Puna nga shtëpia, faktor kyç në përparimin e botës!

Derisa numri i punonjësve në distancë në SHBA është rritur vazhdimisht që nga viti 2000, ajo që dikur ishte një praktikë e rastësishme tashmë ka hyrë në jetën e përditshme në kuptimin e plotë të fjalës brenda natësMegjithëse…

Pse duhet të hani sa më shumë pjepër?

I pasur me ujë, fosfor, kalcium, kalium, vitamina dhe fibra, pjepri është pa diskutim fruti që ju duhet gjatë gjithë verës. Ja për çfarë bëhet fjalë VITAMINË A PËR TË PARANDALUAR RADIKALET E LIRA: Pjepri është i pasur me vitaminë A…

Jetesë më e mirë në Jugosllavi! Mit apo realitet?

Barazia, solidariteti dhe besimi në vlera mbeten të vlefshme për kujtimet nostalgjike të një kohe krejt tjetër. Por mbeten të hapura edhe pyetjet nëse mund të kishte pasur një menaxhim ndryshe në shtetin e dikurshëm të përbashkët dhe nëse…