[adning id="476476"]

Tetovë dhe Bogovinë, regjistrohen mbi 56 mijë qytetarë

Nazmi Dauti, anëtarë i komisionit regjistrues numër 32 që përfshinë këta dy komuna, thekson se procesi i regjistrimit edhe përkundër sfidave të shumta vazhdon të realizohet. “Procesi i regjistrimit vazhdon edhe përskaj faktit që brenda…

100 goditje me kamxhik për çiftet homoseksuale!

Destinacionet e njohura të pushimeve ku homoseksualiteti është i jashtëligjshëm përfshijnë Maldivet, Barbados, Xhamajkën, Marokun dhe Tunizinë. Në disa vende, përfshirë Brunein, Iranin, Mauritaninë, Arabinë Saudite, Jemenin dhe në shtetet…

Bixhozi dhe varfëria po shkatërrojnë familjet

Sipas të dhënave të Gjykatës themelore në Dibër para fillimit të pandemisë, vite më parë ka patur edhe afro 50 divorce në dy komunat të cilët i mbulon ky institucion gjyqësor, por tani ka ulje të dukshme të numrit të divorceveVjollca…

Fakultetet vet do të vendosin për ligjëratat

Profesorët universitarë janë të mendimit se komunikimi i drejtpërdrejtë me studentët është opsioni më i mirë, sepse me mësimin në distancë - ata nuk arrijnë të marrin një pamje të vërtetë të shkallës në të cilën studentët e kanë zotëruar…

Debat për imunizimin e detyrueshëm

Më shumë shtete në Evropë dhe botë kanë filluar vaksinimin e detyrueshëm për punëtorët në një pjesë të sektorit publik. Veprimet e tilla të qeverive kanë ngritur debate për një hap të tillë, si dhe kanë hasur në kundërshtime të hapura dhe…

PROCESI I REGJISTRIMIT: Akoma pa mbaruar, nisin kontestimet

Romët presin të jenë më së paku 4 për qind e popullsisë, turqit minimumi 7 për qind, derisa për numrin e shqiptarëve dhe maqedonasve flitet që para se të nis regjistrimi. Të drejtat kolektive të bashkësive etnike varen nga numri i tyre, dhe…