Kapan hani, një histori e braktisur

Kapan hani i ngjan një ngrehine të frikshme, të braktisur nga njerëzit, shteti dhe institucionet që do të duhej të mbronin një prej monumenteve më të spikatura të kulturës në këtë zonë. Relacionet e tejzagjatura të kthimit të pronave,…

Ligje që lehtësojnë jetën e qytetarëve

E diela ditë pushimi, mungesa e çerdheve, Ligji për falimentuesit, pensionimi i obliguar 64-vjeç për burrat dhe 62 për gratë, pandemia në kopshtet e fëmijëve... janë vetëm disa nga temat për të cilët, në një intervistë të parë për gazetën…

Komunat nën llupë!

Sa janë transparente Komunat rreth financave? Si duhet të zgjidhen problemet fiskale? Me çfarë probleme ballafaqohen qytetarët dhe sa janë të kënaqur nga kryetarët aktual? Furnzimet publike të Komunave?https://youtu.be/YQeiIpzIl4A…

Personat me nevoja të veçanta ndihen të diskriminuar

https://youtu.be/ZltxAl2NY6gPersonat me nevoja të veçanta ndihen të diskriminuar Personat me nevoja të veçanta kërkojnë që procesi i vaksinimit antikovid të përfshijë edhe këtë kategori të qytetarëve të RMV-së. Organizatat joqeveritare…