COVID-19 mund të infektojë edhe trurin

Shkencëtarët lëshuan virusin e tyre si në astrocite ashtu edhe në neurone dhe zbuluan se të dy llojet e qelizave të trurit mund të infektohen me SARS-CoV-2. Sidoqoftë, astrocitet kishin më pak të ngjarë se neuronet të infektohen. Studiuesit…

Donald Trump hap rrjetin e tij social

Donald Trump ka nisur platformën e tij sociale pasi është blokuar nga Twitter dhe Facebook. Tani e tutje, mbështetësit e tij mund të komunikojnë me ish presidentin dhe të informohen në kohë reale për aktivitetet e tij përmes një rrjeti…

Koloseu do të bëhet me “parket”

Qeveria italiane ka miratuar planin për t’i shtuar Koloseut një “parket”, në mënyrë që vizitorët të kenë mundësi të qëndrojnë në vendin ku dikur luftonin gladiatorët. Ministri i Kulturës, Dario Franceschini, shpalli projektin për ndërtimin…

Kur vdiq Lenini! (FOTO)

Udhëheqësi bolshevik Vladimir Lenin, vdiq më 21 janar 1924, mbasi pësoi disa goditje cerebrale. Kur vdiq ishte 53-vjeç. Të paktën ky është versioni zyrtar që jep historia. Në fakt vdekja e tij, ashtu si e shumë udhëheqësve të tjerë…