Pandemia po zhduk pagesat në “kesh”

E vetmja gjë pozitive që ka ndodhur gjatë krizës me virusin korona, është se është rritur mënyra e pagesës përmes kartelës në vend të asaj kesh. Sipas të dhënave zyrtare, në vendin tonë këtë vit blerjet online nga qytetarët janë rritur për…

Dibra turistike, pa qendër informative

Edhe pse komuna e Dibrës posedon mundësi të mëdha turistike, pasi ajo e ka liqenin e Dibrës, ujërat termal, lumenjtë, malet, dhe lokalitete e tjera, vazhdon të mos ketë një Qendër turistike nga ku turistët në mënyrë të organizuar do të…

Debati i munguar mbi ekstremizmin

Përpjekjet e autoriteteve shtetërore për t'u përballur me ekstremizmit të dhunshëm, kanë për qëllim forcimin e kapacitetit institucional në mënyrë që të zbatojnë me sukses trajtimin e këtyre fenomeneve të sigurisë dhe garantimin e sigurisë…

Tetova përballë sfidave dhe projekteve

Këtë vit theks i veçantë do t’ju kushtohet investimeve infrastrukturore, të cilat për momentin paraqiten si pasqyrë negative e qytetit.Urim HASIPITetovë, 4 janar - Viti 2020 jo vetëm për qytetarët por edhe për  institucionet ishte…

Institucionet

Vullneti politik është rezultat kumulativ i vendosmërisë së individëve apo partive që qeverisin për të marrë vendime dhe për të arritur qëllime të dëshirueshme për popullin, gjë e cila është direkt e lidhur me participimin demokratik të…

2020, vit i shqiptarëve në futbollin e Maqedonisë

Kur jemi te kualifikimi i Maqedonisë në Euro 2020, është fakt se me ardhjen në krye të futbollit të Maqedonisë së Veriut, që nga pavarësimi i vendit, të një shqiptari, edhe përfaqësuesja siguron dalje në Evropian. Kështu që viti 2020 mund…

Si e festonin shqiptarët Vitin e Ri në komunizëm

Viti i Ri është një festë që ka jo shumë kohë që festohet në Shqipërit. Gjithsesi, komunitetet e ndryshme shqiptare në varësi dhe të kulturave që kanë përfaqësuar, e festonin në mënyra të ndryshme.Pjesa shqiptare që i takonte Venedikut…