Duhani, kontestohet çmimi i ulët shitblerës

Një pjesë e prodhuesve të duhanit, shprehin pakënaqësinë e tyre me çmimet prej 120 deri 150 denarë për një kilogram duhan, në vend se 180 denarë. Përfaqësues tjerë shprehen se me protesta nuk do të zgjidhen problemetFisnik PASHOLLI…

Pandemia dhe gripi sezonal hutojnë dibranët

Vjollca SADIKUDibër, 8 janar - Gripi sezonal është prezent në komunën e Dibrës por për shkak të simptomave të ngjashme me virusin Kovid-19 nuk mund të flitet për numra real të pacientëve të cilët kanë kërkuar ndihmë mjeksore në…

Rinia pesimiste, nuk sheh prespektivë në Maqedoni

Shkalla e lartë e papunësisë ka bërë që të rinjtë në Maqedoni të Veriut të ardhmen e tyre gjithnjë e më shumë ta shohin jashtë vendit. Ndryshe, sipas të dhënave të Entit shtetëror të statistikave, për punë nga mosha 15 deri në moshën 35…

Babadimri

Nazim RASHIDIKemi hyrë tashmë në vitin 2021. Gjithë janë me shpresë. Por nuk mund nga ana tjetër të lëmë pa hedhur një shikim të pak ditëve më parë që na tregon, se fillimi i rrutullimit të tokës rreth djellit edhe një herë nuk do lërë…

Gjuha shqipe ende e poshtëruar dhe e përbuzur

Nga Shaqir ISLAMI
Ndonëse Qeveria ka sjell një ligj të posaçëm për gjuhën shqipe - edhe pse vetëm për shkaqe psikologjie-sociale maqedonase - ky ligj emërohet me një formulim-bastard të pa domethënie përqindjesh që i diskriminon,

Po ulet numri i rasteve aktive me Kovid-19 në vend

Shkup, 8 janar – Numri i rasteve aktive me Kovid-19 në shtet po shënon ulje. Dje, numri i tyre i përgjithshëm ishte 16704, prej të cilëve 10231 janë në Shkup, ndërsa pardje – 16964 prej të cilëve 10322 nga Shkupi.Sipas të dhënave të…

Jo Shilegovit, jo Trajanovskit, po BASHKIMIT!

Nga Omer XHAFERIShqiptarët në Shkup e rrethinë, ndër vite janë nën mëshirën e VMRO-së apo LSDM-së. Politikat urbane dhe infrastrukturore të kryeqytetit të Maqedonisë së Veriut, fatkeqësisht i udhëheqin protagonistët e këtyre dy…

Mirupafshim në Kosovën e lirë

Nga Veton SURROIE pata përdorur në fund të vitit 1989, pastaj edhe më 1990, derisa u shtua në numër lista e njerëzve që bënin adresim të tillë dhe që më bindnin se ata po e fillonin të parët, tipar i veçantisë sonë - një përshëndetje të…

Assange nuk ekstradohet në SHBA

Themeluesi i ueb-faqes WikiLeaks, Julian Assange, nuk mund të ekstradohet në Shtetet e Bashkuara, vendosi të hënën një gjykatë në Londër.Gjykatësja Vanessa Baraitser e bllokoi kërkesën për ekstradim, për shkak të shqetësimeve për…