Elon Musk bëhet personi më i pasur në botë

Elon Musk është bërë personi më i pasur në botë, duke kaluar shefin e Amazonit, Jeff Bezos, falë rritjes enorme që aksionet e “Teslas” kanë përjetuar së fundmi. Pasuria e shefit të kompanisë së veturave elektrike ka arritur në 188 miliardë…

Mickoski: Regjistrimi të shtyhet për një vit

VMRO-DPMNE-ja opozitare propozon shtyrjen e regjistrimit për një vit, duke e ndjekur shembullin e Gjermanisë, si dhe heqjen e dy nënshkrimeve të lidhura, të cilat, sipas tyre, tregojnë se ky operacion statistikor është në të vërtetë…

Gazetari francez: Si u takova me Esat Pashën në Tiranë

Nga Aurenc Bebja, Francë – 7 Janar 2021“Le Journal” ka botuar, të martën e 27 majit 1913, në ballinë, një shkrim në lidhje me vizitën e gazetarit (grand reporter) të saj asokohe tek Esat Pashë Toptani, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet…

Fishta… gjithmonë me një si zemërim perëndish

 Kur themi Atë Gjergj Fishta, janë bashkë e të pandara emri i Poetit me fjalën parake, të lashtë sa vetë shqipja, “Atë”/ baba, që tashmë kanë marrë kuptimin më madhor, forcën shpirtërore dhe sigurinë e Fjalës të Patriarkut të letrave…