Australia shënon protestën më të dhunshme kundër masave shtrënguese ndaj Covid-19

Mijëra persona morën pjesë në një protestë kundër masave shtrënguese në Melburn, e cila mund të konsiderohet fare mirë si më e dhunshmja që prej nisjes së pandemisë.

Pjesëmarrësit në protestë u përplasën dhunshëm me oficerët e policisë duke hedhur në drejtim të tyre gurë dhe sende të forta.

Tashmë, banorët e Melburne duke se nuk e pranojnë më urdhrin për të qëndruar në shtëpi pasi karantina në këtë vend vijon prej 228 ditësh.

Advertisements

Gjatë protestës pati dhjetëra të arrestuar ndërkohë që 6 oficerë policie mbetën të lënduar.