Audi planifikon 800.000 vetura elektrike deri më 2025

Prodhuesi gjerman prezantoi një plan të detajuar të sektorit të vet dhe një detaj i rëndësishëm është se do të arrijë 800.000 njësi të shitjes në vit deri në vitin 2025. Audi vitin e kaluar ka shitur 16,000 automobila me rrymë. Në Audi presin që modelet elektrike dhe hibride të sjellin fitim deri një miliard euro deri kah mesi i dekadës së ardhshme. Pas prezantimit të E-Tron Sportback për 2019, Audi do të promovojë modelin e vet të tretë E-Tron GT që do të prodhohet nga viti 2020, ndërsa do të debutojë më 30 dhjetor në Bruksel. E-Tron do të ketë rang të autonomisë deri 400 kilometra, duke iu falënderuar baterisë prej 95 kWh, e cila mbushet për vetëm gjysmë ore.