Atixhe me shtëpi të re, ja si e ka rregulluar

95

Atixhe Muratova, protagonistja e dokumentarit “Vendi i mjaltit”, akoma zgjon interesin e publikut, kryesisht për shkak të modestisë së saj. Nga një personazh absolutisht i panjohur, u bë e famshme në botë përmes rolit të personazhit të shquar nga “Vendi i Mjaltit”. Modeste, e thjeshtë, ajo madje arriti në Hollywood, dhe pas një sërë angazhimesh dhe përgjegjësish, ajo u kthye në jetën e përditshme në fshatin Bekirli.

Filmi dokumentar “Vendi i Mjaltit” nga regjisorët Ljubomir Stefanov dhe Tamara Kotevska, përmes historisë së pazakontë të jetës së Atidze përcjell mesazhin e një gruaje që jeton në simbiozë me natyrën. Këngëtarja e famshme maqedonase e muzikës pop, shkrimtarja dhe prezantuesja televizive Suzana Turundzieva konsiderohet si një mikesha e Atixhe Muratovës.

Të dyja shpesh shoqërohen dhe Atixhe është më shpesh mysafir në kryeqytetin Shkup dhe anasjelltas. Suze shpesh viziton Atixhe në Sveti Nikole. Rreth dy muaj më parë, Suze e famshme postoi në profilin e saj në Facebook një foto me foto nga para shtëpisë së Atidze ku ajo po luante dhe argëtohej dhe pinte.