Arsyet që gratë e forta i trajtojnë ndryshe marrëdhëniet

44

A keni hasur gra te fuqishme? A keni dikë nga to si referencë?

Gratë e forta e dinë më shumë se çdo gjë tjetër që të kujdesesh për veten e tyre është një domosdoshmëri dhe nuk fshihen pas një burri, pra të kenë nevojë për dikë. Nuk luajnë rolin e viktimës, nuk e bëjnë veten për keqardhje. E përballojnë botën me kokën lartë dhe e mbajnë universin në zemrën e tyre. Dinë se çfarë do të thotë me të vërtetë pavarësia. Çdo grua e fortë që takoni ka pasur disa duar të thyera që i janë dorëzuar asaj në jetë, por ajo nuk ka lejuar që një gabim ose fatkeqësi ta mbajë atë poshtë. Gratë e forta janë të ashpra, të guximshme, elastike dhe të bukura.

ATO NUK KËRKOJNË NJË MARRDHËNIE PËR TË SHPËTUAR

Jo, ato mësuan si fëmijë që askush nuk do të vinte për t’i shpëtuar ato – ato duhej të shpëtonin veten. Ato  nuk e kanë  kënaqësinë të mbështeten te dikush për asgjë, prandaj pse të filloni tani?

Në marrëdhënie, gratë e forta nuk ju shohin si një mjet për t’i dhënë fund – një mënyrë për tu bërë më financiarisht ose emocionalisht e qëndrueshme, ose për t’u shëruar nga vetmia etj. Ata nuk kanë asnjë motiv të mëtejshëm për të qenë me ju, kështu që ju nuk duhet të shqetësoheni. Ka një siguri më të madhe në një marrëdhënie me një grua të fortë, sepse ju nuk duhet të mundoheni rreth saj në mënyrë që ta mbani të kënaqur dhe të lumtur. Ka edhe siguri dhe liri në marrëdhënie me një grua që nuk ka nevojë për hero për ta shpëtuar atë.

GRATË E RËNDËSISHME E DIN ÇFARË DUAN

Për shkak të kësaj, ata nuk i afrohen marrëdhënieve në të njëjtën mënyrë si ata që po kalojnë thjesht në pishinën e takimeve. Ata zhyten drejtë dhe e njohin objektivin e tyre shumë kohë përpara se të kenë goditur ujin. Me fjalë të tjera, këto gra janë lënduar më parë dhe e dinë se çfarë duhet të kërkojnë në një bashkëshort. Ata kanë pasur përvojë me llojet e njerëzve që NUK duan, kështu që ata e dinë saktësisht se çfarë duan. Ata nuk e humbasin jetën e tyre në marrëdhënie vdekjeprurëse; nëse ata ndiejnë vibrimin me ju, do ta dini. Nëse jo, do t’ju njoftojë herët, kështu që ju të dy nuk do ta humbisni kohën tuaj.

SHIKOJNË MARRËDHËNIET SI NJE PARTNERITET I BARABARTË

Ata nuk kërkojnë një partner për të marrë ndonjë gjë prej tyre; ata kërkojnë dikë për të shtuar vlerën e jetës së tyre. Ata vetëm duan dikë që do t’i ngrejë ato, jo t’i tërheqin poshtë. Në të njëjtën mënyrë, ato gjithashtu dëshirojnë të shtojnë domethënien e jetës së dikujt tjetër, dhe të shohin rëndësinë e dhënies dhe marrjes së një marrëdhënieje. Një grua e fortë nuk do të merrte më shumë se sa ajo është e gatshme të japë kur bëhet fjalë për dashuri.

DIN SI TI TRAJTOJNË EMOCIONET E TYRE

Gratë e forta nuk kanë nevojë për askënd për t’i mbushur ato në jetë; ato janë plotësisht të afta të renditin ndjenjat e tyre. Për shkak të pjekurisë së tyre emocionale, është shumë më e lehtë të flitet me to nëse do  të ketë ndonjë mosmarrëveshje. Në një marrëdhënie me një grua të fortë, gjërat trajtohen në mënyrë të rritur, me respekt dhe hir. Këto lloj femrash nuk i lejojnë emocionet e tyre të marrin më të mirën prej tyre dhe gjithmonë dëgjojnë pikëpamjet e partnerit të tyre pa ndërprerë.

GRATË E RËNDËSISHME NUK JANE TË SHQETËSUARA PËR KONFLIKTE

Ato më mirë do të sjellin diçka para dhe në qendër sesa kthetrat rreth një çështjeje dhe le të festohet. Ata kurrë nuk do të bërtasin ose do të lejojnë zemërimin e tyre për të marrë më të mirën prej tyre, por sigurisht që ato nuk do të mbyllen në një qoshe. Nëse diçka ndodh mes të dyve, ajo nuk do të hezitojë të ketë një bisedë në lidhje me të, kështu që problemi mund të zgjidhet shpejt.

E SHOHIN MARRËDHËNIEN SI NJË EKIP

Ata nuk mund të kenë ndonjë që t’i ngadalësojë ata në jetë, kështu që ata zgjedhin vetëm dikë që ata mund ta shohin duke ndërtuar një jetë të qëndrueshme me të në të ardhmen. Një grua e fortë nuk dëshiron që askush të kontrollojë ose kushdo ta kontrollojë atë; ajo dëshiron dikë që do të rritet me të dhe e ardhmja e të cilit mund të jetë e ndërthurur me të. Ajo dëshiron dikë që e ka si shpinë dhe dikë që e sheh si mbrojë gjithashtu. Gratë e forta nuk kanë nevojë për dikë që të ndihen më mirë për veten e tyre; ata vetëm duan që dikush të festojë të gjitha fitimet në jetë, dhe dikush që t’i mbështesë dhe inkurajojë ato përmes humbjeve.

NUK XHELOZOJNË LEHTË

Besimi është një punë e madhe për një grua të fortë, sepse ajo nuk e jep vetëm atë. Duhet të fitohet për një periudhë kohore, dhe madje edhe atëherë, ajo ende mund të ketë nevojë për më shumë kohë. Pra, nëse e keni besimin tuaj, mos bëni asgjë për ta humbur atë, sepse ka shumë të ngjarë që nuk do ta ktheni atë privilegj. Nëse ajo ju beson, atëherë ajo nuk shqetësohet për miqtë me të cilët rri me ose ku shkon pas punës. Ajo nuk behet xheloze nga njerëzit e tjerë që kaloni kohë, sepse ajo ju dha zemrën e saj dhe e di se do ta mbrosh pa marrë parasysh çfarë.