Arsimtarët sot duhet të mësojnë për rritjen e re të pagave

12

Shkup, 8 nëntor – Të punësuarit në arsim sot, sipas paralajmërimeve, duhet të kuptojnë nëse do të fitojnë rritje të re të rrogave, për të cilën Sindikata e arsimit, shkencës dhe kulturës insiston të fillojë nga 1 janari, dhe jo nga prilli i vitit 2020, siç ju ofroi Qeveria.

Në ora 11:30, sot në hapësirat e Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, është caktuar takim mes ministrit Arbër Ademi dhe përfaqësuesve të SASHK-ut. Ademi dhe kryetari i SASHK-ut, Jakim Nedellkov, mbrëmë paralajmëruan se sot mund të pritet vendim përfundimtar. Ndërkohë, edhe SASHK-u, vendosi grevën e paralajmëruar për të hënën (11 nëntor) ta pezullojë, derisa nuk arrin marrëveshje për terminin e pagesës së rrogave më të larta. Me siguri, rritja do të mbetët në 10 për qind të propozuara, edhe pse SASHK-u, në fillim kërkonte që ajo të ishte në proporcion me rritjen e rrogës minimale.