Arrijnë edhe 19.898 doza Pfizer nga Austria, Filipçe pret në takim ministren Edtstadler

56

Shkup, 4 maj – Është një nder i madh që pata mundësinë të takoja Caroline Edstadler, Ministre Federale për BE dhe Kushtetutën Austriake.

Sot kemi marrë sasinë e parë të vaksinave Pfizer nga Austria, një total prej 4860 përmes Ekipit të Evropës, dhe deri në fund të majit ne presim një total prej 19890 doza.

Procesi i imunizimit është jashtëzakonisht i rëndësishëm dhe pikëpamja e Austrisë është se “askush nuk është i sigurt derisa të gjithë të jenë të sigurt”.

Certifikatat që qytetarët duhet të marrin pasi të marrin dy vaksina për lëvizje të qetë jashtë kufijve do t’i nënshtrohen marrëveshjes së ndërsjellë midis dy vendeve. S

Është e rëndësishme që të mos ketë kufizime në llojin e vaksinës.