Arrestohen 641 persona në Turqi, dyshohen për lidhje me Lëvizjen e Gylenit

Ankara, 12 shkurt – Autoritetet turke kanë arrestuar 641 persona për shkak të lidhjes eventuale me Lëvizjen e Fetullah Gjulenit për të cilën Ankaraja konsideron se e ka organizuar tentimin për rikthimin në vitin 2016.

Autoritetet turke sot kanë lëshuar urdhër-arrest për burgosjen e 1.112 personave në kuadër të hetimit për mashtrim në vitin 2010, me çka u mundësohet policëve të bëhen zëvendës inspektorë. Prokuroria ka thënë se çështjet para testimit u janë ndarë trashëgimtarëve të Gjulenit, i cili jeton si azil vullnetar në SHBA, njofton gazeta KOHA.

Ky është një nga operacionet kundër rrjetit të Gjulenit pas grusht shetit të pasuksesshëm.

Policia ka ngritur operacione simultane në Ankara dhe në 75 provinca.

Nga grushtet i pasuksesshëm, deri tani janë arrestuar rreth 77 mijë njerëz, ndërsa 130 mijë janë dëbuar nga puna.

Gjulen nga ana tjetër, mohon se ka pasur çfarëdo lidhje me tentimin për grushtet.(koha.mk)