Argjentina manual tifozëve si të gjejnë “dashnore” në Rusi

14

“Mos kërkoni pyetje të buta për seksin. Për rusët, seksi është diçka shumë private dhe nuk diskutohet në publik”, theksohet më tej. Ajo gjithashtu u kërkon burrave argjentinas të fillojnë përgatitjen e hershme: “Gratë ruse si burrat që marrin iniciativën, nëse nuk jeni të sigurt atëherë duhet të filloni të praktikoni duke biseduar me gratë”

 

Shoqata e Futbollit Argjentinas (AFA) në një manual që u dorëzoi gazetarëve për të informuar tifozët që do të udhëtojnë drejt Kupës së Botës në Rusi, ka përfshirë edhe një kapitull për mënyrën “si të flirtojnë me një vajzë ruse”.

Aty rekomandohet që “të duken të pastër, me erë të këndshme dhe të vishen mirë” në mënyrë që të impresionojnë vajzat ruse. Gjithashtu bëhet thirrje që femrat të trajtohen si “dikush me vlerë”. Këshillat shkaktuan irritimin e rusëve në mediat sociale dhe Federata Argjentinase i fshiu këto dy faqe material udhëzues. AFA kërkoi falje dhe tha se një hetim i brendshëm kishte gjetur se një pjesë e materialit ishte “shtypur gabimisht”.

Kontradiktat vijnë vetëm disa muaj pasi kryeqyteti argjentinas, Buenos Aires, pa marshimin më të madh të grave në Amerikën Latine me protestuesit që protestonin kundër seksizmit të shfrenuar dhe kërkonin dhënien fund të dhunës ndaj grave.

Gazetari argjentinas Nacho Catullo tha se ishte midis dhjetëra gazetarëve dhe zyrtarëve të futbollit që ndoqën një kurs të lirë për gjuhën dhe kulturën ruse të mbajtur nga AFA për ata që udhëtonin në Kupën Botërore në Rusi. Në llogarinë e tij në Twitter ai përshkroi (në spanjisht) se si iu dorëzua një manual në të cilin u paraqit kapitulli mbi “si të flirtosh me një vajzë ruse”.

Sipas Catullo, zyrtarët pastaj ndërprenë kursin, mblodhën manualet dhe i kthyen ato me faqet e diskutueshme të grisura. Manuali është i ndarë në tetë pjesë. “Për shkak se gratë ruse janë të bukura, shumë njerëz duan vetëm të flenë me to,” sugjeron në nisje.

“Mos kërkoni pyetje të buta për seksin. Për rusët, seksi është diçka shumë private dhe nuk diskutohet në publik”, theksohet më tej. Ajo gjithashtu u kërkon burrave argjentinas të fillojnë përgatitjen e hershme: “Gratë ruse si burrat që marrin iniciativën, nëse nuk jeni të sigurt atëherë duhet të filloni të praktikoni duke biseduar me gratë”.

Për ata burra argjentinas që ende dyshojnë te vetja e tyre, ajo ofron inkurajim: “Mos harroni se shumë [gratë ruse] nuk dinë shumë për vendin tuaj, ju jeni të ri dhe të ndryshëm, ky është avantazhi juaj ndaj burrave rusë”. Përfundimisht, ajo u kërkon njerëzve që të jenë të zgjedhur dhe të përqendrohen tek ato gra ruse me të cilat ata mund të kenë një shans.

“Normalisht, gratë ruse kujdesen për gjërat e rëndësishme, por sigurisht që do të gjeni edhe ato që kujdesen për gjërat materiale, paratë ose nëse jeni të bukur. Por mos u shqetësoni, ka shumë gra të bukura në Rusia dhe jo të gjitha janë për ju. Jini përzgjedhës!”, nënvizohet aty.

Comments are closed.