Aplikacioni që zbulon kancerin

22

Një grup mjekësh dhe programuesish u bënë bashkë për të krijuar një aplikacion në gjendje që të dallojë shenjat e hershme të kancerit në pankreas. Ky lloj kanceri, që i mori jetën edhe bashkëthemeluesit të Apple, Steve Jobs, është ndër më të vështirët për t’u trajtuar, por kapja e tij në faza të hershme rrit ndjeshëm mundësitë e shërimit. Aplikacioni BiliScreen do të jetë në gjendje që të kapë në fazë fillestare shenjat e kancerit në pankreas vetëm përmes një autoportreti (Selfie).  Aplikacioni është vepër e një grupi mjekësh dhe programuesish në Universitetin e Uashingtonit në Shtetet e Bashkuara. Ata thonë se BiliScreen është duke u përmirësuar ende dhe prezantimin përfundimtar do ta ketë brenda muajit shtator.

Comments are closed.