Anëtarësimi i Maqedonisë në NATO dhe në BE është me interes kombëtar për Bullgarinë

2

Sofje, 13 janar – Me interes kombëtar për Bullgarinë lidhur me Republikën e Maqedonisë është të kemi fqinj të sigurt dhe stabil. Shteti do të jetë i tillë, kur të bëhet anëtare e NATO-s dhe e BE-së, deklaroi shefja e diplomacisë bullgare Ekaterina Zaharieva.

Zaharieva tha se “vendi nuk do të bëjë kompromise me kushtet, që duhet të respektohen që të bëhesh pjesë e të gjithë procesit negociues të BE-së”, transmeton BGNES.

“Një prej kushteve në procesin prainkuadrues është të kesh marrëdhënie të mira fqinje, të mos udhëheqësh politikë të izolimit dhe nacionaliste, të mos e vjedhësh historinë e fqinjëve dhe të mos e mohosh të kaluarën e përbashkët historike. Bullgaria shumë qartë i vendosi këto kushte”, shtoi ministrja bullgare e Punëve të Jashtme.

Comments are closed.