Alarmante: Për tre muaj vdesin 35 foshnje në Gjinekologjinë e Shkupit

41

Shkup, 9 prill – Mbi 35 foshnje të porsalindura kanë vdekur për tre muajt e parë të vitit vijues në Klinikën për Gjinekologji dhe akusheri në Shkup.

Këto shifra alarmante që brengosin prindërit dhe të punësuarit i ka zbuluar Fokus, transmeton Koha.

Shkak për vdekjen e të porsalindurve është java jo adekuate e lindjes, më pas pesha jo e duhur por edhe problemet me mushkëritë e zeza dhe sepsa.

Në tre vitet e fundit, Klinikën gjinekologjike e dridhin disa skandale, e njëra nga ato është rritja e vdekshmërisë tek foshnjat, që për çdo vit arrin shifrën mbi 200. Këto shifra shqetësuese nisin në vitin 2016 kur në klinikë kanë vdekur 184 bebe, që është për dyfish më shumë se në vitin 2015.

Comments are closed.