Akse rrugore me lagështi, shembje të mundshme në fushëgropa dhe gryka

Shkup, 18 qershor – Qarkullimi në  vend po zhvillohet nëpër rrugë të lagështa. Intensiteti i qarkullimit  në akset rrugore  jashtë mjediseve të qyteteve është rritur. Në kalimin kufitar  nuk ka pritje  më të gjata për hyrje dhe për dalje nga vendi, njofton Koha.mk

Siç informoi LAMM, për shkak të rrëshqitjes së dheut , qarkullimi në rrugën rajonale Delçevë-Kamenicë zhvillohet në një korsi. Po merren masa për pastrimin e aksit rrugor.

LAMM rekomandon përshtatjen e shpejtësisë të lëvizjes, respektim të sinjalizimit të vendosur të komunikacionit dhe drejtim të kujdesshëm të automjetit,  veçanërisht në rrugët nëpër fushëgropa, luginat e lumenjve dhe grykat malore ku ka mundësi për shembje. Kjo veçanërisht ka të bëjë për akset Katllanovë – Veles, Mavrovë – Dibër – Strugë, Vinicë – Berovë dhe Koçan – Dellçevë. (koha.mk)