Akademia Muzikore Verore Evropiane – ESMA 2019

Edicioni i 8-të i Akademisë Verore Muzikore Evropiane – ESMA 2019 zhvillohet sërish në Kosovë me kurse instrumentale, të muzikës së dhomës dhe ngjarje të ndryshme artistike,të cilat do të zhvillohen nëqytetin e Prishtinës, Pejës dhe Gjakovës nga data 22 gusht deri më 01 shtator 2019.

Fillimin e sezonit ESMA 2019 e kishte në Mitrovicë, ku përfunduanme sukses në mesin e korrikut kurset për kitarë, ansambël kitarash dhe u zhvilluan disa koncerte e ngjarje te tjera artistike.

Muzikantët e rinj (nga mosha 13 deri 27 vjet) nga vendet e Evropës Juglindore dhe më gjërë kanë përsëri mundësinë të marrin mësime, njohuri, këshilla dhe demonstrime të ndryshme në instrumentet përkatëse nga profesorë të njohur evropianë dhe po ashtu të takohene të ndajnë përvoja muzikoree jetësoreme kolegë të tyre nga vende të ndryshme evropiane.

Advertisements

Edicioni i 8-të i Akademisë Muzikore Evropiane Verore – ESMA 2019 ofron këto kurse instrumentale në:

Gjakovë

Piano (Ardita Statovci, Austri & Desar Sulejmani, Gjermani)

Violinë (Johannes Fleischmann, Austri)

Violë (Karin Dolman, Hollandë)

Violonçel (Petr Nouzovsky, Republika Ceke)

Kompozicion(Camille Kerger, Luksemburg) si dhe

Dirigjim orkestral e teatër muzikor (Desar Sulejmani, Gjermani)

Pejë

Flaut (Michèle Becker Francë/Gjermani)

Klarinetë (Jordi Pons, Spanjë/Zvicër)

Trombë (Ladislav Kozderka, Republika Çeke)

Prishtinë

Solokëndim dhe teatër muzikor (Caroline Isabel Merz, Götz Seiz dhe Desar Sulejmani, Gjermani)

Pjesëmarrësit në ESMA 2019 kanë mundësinë të marrin gjithashtu pjesë në disa kurse të muzikës së dhomës me piano si dhe me instrumentet harkore e frymore. Si në të kaluarën, edhe këtë vit, ESMA 2019 është e përkrahur nga disa ambasada evropiane në Kosovë, komuna e Mitrovicës, komuna e Pejës, komuna e Gjakovës, klubi rotarian Aachen – Land (Gjermani) dhe klube tjera rotariane të rajonit të Aachen-it si dhe institucione e mbështetës të tjerë lokalë e ndërkombëtarë. ESMA 2019  udhëhiqet nga Drejtori Ekzekutiv dhe Artistik i saj, z. Desar Sulejmani në bashkëpunim me organizatat lokale Artium Eudora – ArtEU (Prishtinë/Pejë/Gjakovë) dhe Kosova Ars (Mitrovicë). Afati i fundit për t’u regjistruar në ESMA 2019 në Prishtinë, Pejë, Gjakovë është 13 gushti 2019 dhe mund të bëhet online në:

https://www.european-music-academy-ks.com/ (APPLY)