Akademia e Shkencave nderon shkrimtarin Ismail Kadare me çmimin e Karrierës

36

Ismail Kadare, shkrimtari shqiptar dhe një nga zërat më të njohur të letërsisë bashkëkohore është nderuar me një çmim nga Akademia e Shkencave.

Kadare, njëherazi anëtar i Akademisë së Shkencave dhe shumë herë kandidat për çmimin Nobel, ka rrëmbyer sot Çmimin e Karrierës. Shkrimtarit iu dha ky çmim në shenjë mirënjohjeje dhe vlerësimi për karrierën e tij të gjatë krijuese dhe Akademike.

Mësohet se çmimi i akorduar sot pritet t’i dorëzohet shkrimtarit Kadare në një ceremoni solemne në Akademinë e Shkencave

ÇMIMET E AKADEMISE SE SHKENCAVE:

Çmimi i Karrierës: Ismail Kadare

Çmimi për studiuesin më të suksesshëm– Grupi i studiuesve rus Aleksandër Novik, Denis Ermolin, Maria Morozova,

Aleksandra Dugushina, Julia Buçatskaja për veprën Ekspedita e detit Azov, gjuha e shqiptarëve të Ukrainës.

Çmimi Çabej – Kolec Topalli për fjalorin etimologjik të shqipes

Çmimi Radovicka – Nazim Gruda dhe Andrea Shundi për veprënj Hortikultura./kultplus/

Comments are closed.