Ahmeti përshëndet marrëveshjen mes Kosovës dhe Serbisë për targat

Kryetari i BDI-së Ali Ahmeti, e ka përshëndetur marrëveshjen në mes Kosovës dhe Serbisë për çështjen e targave të automjeteve. Ahmeti thotë se me këtë marrëveshje është bërë hapi i nevojshëm për normalizimin e marrëdhënieve në mes dy shteteve.

Ahmeti gjithashtu bën thirrje që të vazhdojë procesi i negociatat mbi propozimin franko – gjerman.

“Kosova dhe Serbia me ndërmjetësimin e Bashkimit Europian arritën marrëveshje mbi çështjen e targave duke bërë kështu hapin e nevojshëm drejt normalizimit të marrëdhënieve mes tyre. Përgëzoj të dyja palët për guximin, duke uruar që mbi këtë rrugë progresive të mirëkuptimit të vazhdojnë procesin e negocimit mbi propozimin franko – gjerman deri në finalizimin e procesit pa alternativë tjetër, atë të njohjes së ndërsjelltë”.

Advertisements

“Është koha që t’u jepet fund kontesteve, të ndërtohet e ardhmja e sigurt dhe përparimtare drejt një horizonti, atë të integrimit në Bashkimin Europian!”, ka shkruar Ahmeti.