Adem Mikullovci kërkon pension artistik për njerëzit që kanë lënë gjurmë në art dhe kulturë

Aktori, skenaristi, producenti dhe politikani, Adem Mikullovci, ka kërkuar që të ketë një pension artistik për njerëzit që kanë lënë gjurmë në artin dhe kulturën shqiptare, njofton Klan Kosova.

Mikullovci ka deklaruar se ky nderim do të duhej të ishte “njëfarë lloj Nobeli”.

“Duhet të merret një vendim për njerëzit që kanë lënë gjurmë në kulturë. Ky numër i këtyre njerëzve është shumë i kufizuar, një numër shumë i vogël. Nuk po di mbase ta formuloj saktë, por ky duhet të jetë njëfarë lloj Nobeli”, ka thënë Mikullovci në fjalën e tij në Kuvend.

“Këtu kërkohet një nderim, një status i veçantë, për njerëzit e rrallë”.