Abazoviq pyet Serbinë: Pse nuk po na dorëzoni ish-presidentin Maroviq?

97

Ne kurrë nuk kemi marrë një përgjigje konkrete në pyetjen pse Serbia refuzon të ekstradojë ish-presidentin e Serbisë dhe Malit të Zi, Svetozar Maroviq, i cili pranoi se ishte në krye të një grupi të organizuar kriminal që i shkaktoi dëme me vlerë qindra miliona euro”, tha ai në një intervistë për Nova.rs, zëvendëskryeministri i Malit të Zi dhe koordinator i shërbimeve të sigurisë, Dritan Abazoviq.

Duke iu referuar marrëdhënieve me Serbinë, Abazoviq thotë se ka vend për përmirësimin e bashkëpunimit midis dy vendeve dhe se një nga problemet është se Beogradi zyrtar nuk dëshiron të ekstradojë në Mal të Zi një tjetër person të DPS, Svetozar Maroviq.

“Është një pengesë, mund të ketë më shumë, por është një problem mjaft i dukshëm. Unë nuk kam asnjë kuptim për të shpjeguar pse ky njeri nuk është sjellë para drejtësisë. Ju e dini që në disa raste, njerëz nga maja e qeverisë serbe u pyetën për gjyqin rreth Maroviqit, por unë kurrë nuk kam dëgjuar prej tyre, të paktën publikisht, ndonjë shpjegim që do të kishte ndonjë kuptim më të madh”, tha Abazoviq, duke theksuar se është shumë e lehtë të arrestosh Maroviqin, nëse ka vullnet për këtë.

“Është e lehtë ta sjellësh atë njeri para drejtësisë. Do të thotë shumë për ne, dhe nuk jam i sigurt se do të thotë diçka për ju. Për shkak të kësaj, ekziston një farë logjikiteti që sillet rreth Maroviqit. Ai patrullon lirisht rrugëve të Beogradit dhe shihet rregullisht nga malazezët që jetojnë atje. Sidoqoftë, unë nuk shoh asnjë arsye pse autoritetet shtetërore të Serbisë nuk duhet ta dorëzojnë atë për diçka që përfaqëson një dëm të madh material të shkaktuar në vendin tonë. Unë pres që në një moment situata do të ndryshojë dhe besoj se kolegët nga Serbia do të vendosin ta bëjnë atë në një moment, sepse nuk shoh ndonjë nivel logjik për të mos bërë atë”, përfundon Abazoviq.

Abazoviq ka folur edhe rreth marrëdhënieve me Serbinë, luftën kundër mafies dhe qëllimet e klanit Kavaq për ta vrarë atë, si dhe përgjegjësinë e presidentit malazez, Milo Gjukanoviq për gjendjen e shoqërisë malazeze.