9 nga 10 punëtorë duan të mbajnë punën nga shtëpia

15

Pothuajse nëntë në 10 punëtorë duan të jenë në gjendje të zgjedhin nëse do të punojnë nga shtëpia apo zyra sipas hulumtimit nga Cisco Systems CSCO.O. Pandemia ka zhvendosur me shpejtësi qëndrimet ndaj punës në shtëpi, tregoi studimi, me dy të tretat e punëtorëve që zhvillojnë një vlerësim më të madh të përfitimeve dhe sfidave për të bërë punën e tyre në distancë.

Edhe pse vetëm 5% e të anketuarve punonin nga shtëpia pjesën më të madhe të kohës para bllokimit, tani 87% e punëtorëve dëshironin aftësinë për të zgjedhur se ku, si dhe kur punonin – duke u përzier midis të qenit i bazuar në zyrë dhe duke punuar në distancë, tha Cisco një raport të lëshuar të mërkurën.

Nënkryetari i Cisco Gordon Thomson tha se kompanitë do të duhet të rikonfigurojnë mënyrën e funksionimit të tyre për të ndihmuar në përmbushjen e kërkesave të reja të punëtorëve, të cilët i japin përparësi komunikimit dhe bashkëpunimit efektiv mbi gjithçka tjetër. Ai tha se teknologjia do të përdorej gjithashtu për të siguruar që punonjësit ishin të sigurt dhe të dhënat e tyre ishin të sigurta në mjedisin e tyre të punës, qoftë në shtëpi apo në zyrë, shkruan “Reuters”.

Comments are closed.