8 tipare që janë të vërtetuara se i tërheqin meshkujt fizikisht

Pothuajse të gjithë duan të dinë përgjigjen e pyetjes, “Si të jeni atraktiv për seksin tjetër?” Shkencëtarët pohojnë se ata janë më në fund të gatshëm për të zbuluar të vërtetën. Zbulimet mund të habisin njerëzit që mendojnë se meshkujt shikojnë vetëm gratë me fytyrë dhe trup të bukur.

Beli

Kur një burrë sheh një grua, ai mendon në mënyrë të pavetëdijshme nëse ajo mund të ketë bebe me të apo jo. Kjo është arsyeja pse truri mashkull po kërkon një grua me bel të gjërë më tepër se atë me bel të mbledhur. Gruaja duhet të duket e shëndetshme dhe fertile.

Studimet kanë gjetur proporcionin ideal për një trup femëror dhe një grua është më mirë të ketë raportin e belit 7:10. Një proporcion i tillë tregon se një femër lind fëmijë të shumtë dhe të bukur.

E Qeshura

Ky është një tipar tërheqës për meshkujt. Një buzëqeshje është diçka që mund t’i magnetizojë meshkujt.

A është kaq e thjeshtë? Natyrisht jo. Burrat gjithashtu i shohin dhëmbët e grave. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të keni dhëmbë të bardhë si aktoret në filmat e Hollivudit – por vetëm të shmangni gjërat si fryma e keqe dhe dhëmbët e verdhë. Është gjithashtu e lidhur me faktin se dhëmbët e mirë janë një tregues i shëndetit të mirë dhe gjenetikës së mirë.

Simetria e fytyrës

Simetria e fytyrës është një nga tiparet më tërheqëse fizike. Shpjegohet nga fakti se trurin ynë vizualisht i përpunon fytyra simetrike më shpejt sesa ato më pak simetrike.

Sigurisht, ne të gjithë e kuptojmë se nuk është e mundur të gjesh një fytyrë 100% simetrike. Por sa pak asimetrie të jetë, aq më shumë fytyra juaj e kap syrin e njerëzve.

Buzët

Çdo njeri do të provojë tërheqje për një grua me buzë të dëshirueshme për t’u puthur. Çfarë do të thotë “buzë të puthshme”?

Pavarësisht nga tendenca e përdorimit të metodave të ndryshme për të bërë buzët më të mëdha, studimi ka treguar se meshkujt preferojnë buzë të holla të mesme.

Mos harroni të kuqin e buzëve. Është shpikur për një arsye! Një studim nga Universiteti i Mançesterit zbuloi se meshkujt mund t’i ngulin sytë te gratë me buzë të kuqe për shtatë sekonda!

Sytë

Meshkujt preferojnë të shohin sytë e mëdhenj dhe ka një arsye!

Kur një person bie në dashuri me një person që ai është duke parë, sytë e tij pandërgjegjshëm dilatohen dhe bëhen më të mëdhenj. Kjo është arsyeja pse një person me sy të mëdhenj duket më i lumtur dhe më tërheqës.

Vetullat

Vetullat janë qartë një tipar i rëndësishëm në pamjen tonë. Ato ndihmojnë të shprehin ndjenjat dhe emocionet tona. Vetullat me formë të mirë mund t’ju bëjnë të dukeni të mrekullueshëm. Ata i bëjnë njerëzit të ndihen të përhumbur në sytë tuaj.

U zbulua gjithashtu se njerëzit vërenin vetullat më shpesh sesa sytë. Pra, mos e neglizhoni vetullat tuaja.

Postura

Trupin drejt, zonja!

Postura mund të thotë shumë për ty. Zakonisht, njerëzit me posturë të dobët kanë probleme shoqëruese. Ata janë të turpshëm dhe jo të hapur për të njohurit e rinj. Njerëzit me sjellje të mirë trupore kanë tendencë të jenë më të sigurt dhe tërheqës.

Postura juaj ndikon në përshtypjen e parë që bëni. Ndryshoni posturën tuaj për të ndryshuar mënyrën se si njerëzit mendojnë për ju.

Ngjyrat

Thuaju po veshjeve të kuqe!

Ngjyra e veshjeve mund të ndikojë shumë në atraktivitetin tuaj. U zbulua se ngjyra e kuqe është më tërheqëse për meshkujt, sepse lidhet me dashurinë dhe pasionin.

Mos e hidhni fustanin tuaj të zi edhe pak! Veshja e zezë mund të lejojë një burrë të kuptojë se je një grua inteligjente dhe e sigurt.

Të gjitha gratë dëshirojnë të jenë të bukura, të dëshiruara, dhe të kapin vëmendjen e njerëzve. Por le të përballet me këtë – shumica e grave nuk kanë të gjitha këto tipare të një personi tërheqës teorikisht ideal. Mos u interesoni për stereotipet, monitoroni shëndetin tuaj dhe përdorni truket e vogla për të dalë jashtë turmës.