8 gjëra që duhet t’i dini për grupin e gjakut 0

Ndarja bazë e 4 grupeve të gjakut ndan organizmat tanë dhe kërkon që ne të përshtatemi. Njerëzit që kanë një lloj të gjakut zero janë specifike në atë që ata mund të dhurojnë gjak për të gjithë dhe marrin atë vetëm nga lloji i tyre i gjakut.

Por kjo nuk është e vetmja gjë që duhet të dish.

Si të përcaktoni llojin tuaj të gjakut?

Lloji i gjakut është përcaktuar në bazë të prania ose mungesa e antigjeneve të caktuara që mund të rrisin sistemin imunitar, dhe kjo është e rëndësishme në transfuzionin e gjakut nuk do të ndodhë të ndodhin të ashtuquajturat “qelizat vrasëse” që rrezikojnë të gjithë organizmit.

Karakteristikat themelore të grupit të gjakut 0

Përveç përcaktimit të grupit të gjakut, është gjithashtu e rëndësishme të kontrollohet prania, domethënë, mungesa e një proteine ​​të rëndësishme të qelizave të kuqe të gjakut që përcakton faktorin Rh si një pozitiv ose negativ. Grupi i gjakut zero nuk ka antigjenet A dhe B në qelizat e kuqe të gjakut, por ka në plazmën e gjakut. Grupi pozitiv Zero është më i zakonshmi në mesin e njerëzve dhe mbulon midis 37 dhe 53 për qind të popullsisë së botës.

Ata që kanë një lloj të gjakut të përgjithshëm janë donatorë universale

Grupi i përgjithshëm pozitiv mund t’i dhurojë të gjithëve, përveç atyre që kanë një faktor negativ. Qelizat e kuqe të gjakut të grupit 0 (-) përdoren si universale, veçanërisht në raste urgjente, sepse ato nuk përmbajnë antigjene që mund të shkaktojnë një problem.

Grupi i gjakut zero mund të marrë gjak vetëm nga grupi i tij

Ata me grupin e gjakut 0 (+) mund të marrin gjak nga dy fraksionet e grupit zero, ndërsa njerëzit me grup 0 (-) mund të marrin gjak nga njerëz me të njëjtin grup gjaku dhe të njëjtin faktor Rh.

Rreziqet shëndetësore

Njerëzit që kanë këtë lloj gjaku janë të ndjeshëm ndaj disa baktereve dhe viruseve, por ka kërkime të pamjaftueshme në këtë fushë. Grupi i gjakut zero ka një shans më të madh 35 për qind të sëmurjes me ulcerë sesa grupet e tjera të gjakut, transmeton gazetametro.net.

Përfitimet shëndetësore

Grupi i gjakut zero ju lejon të zvogëloni rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Një rrezik 25% më i ulët i kancerit në pankreas. Njerëzit me këtë grup gjaku gjithashtu kanë një rrezik më të ulët për të pasur probleme me qarkullimin, dhe kështu kujtesën.

Lloji i gjakut dhe dieta

Duhet të keni dëgjuar që grupi i gjakut përcakton se cilat sende ushqimore janë më të përshtatshme për trupin tuaj, dhe për këtë arsye formohen programe speciale diete për ushqimin. Megjithatë, kjo është një temë mjaft e analizuar, prandaj rekomandohet që të përfshini të gjitha ushqimet për të cilat trupi juaj është i përshtatshëm.

0 llojin e gjakut dhe personalitetin

Në këtë temë në botën e shkencës ende debatohet. Megjithatë, lidhja e këtyre dy termave në disa vende është shumë popullor, veçanërisht në Japoni. Ka edhe horoskopë për një lloj të veçantë të gjakut. Në këtë vend, njerëzit me një lloj të gjakut të përgjithshëm thuhet të jenë të shoqërueshëm, të sjellshëm, të pasionuar, bujarë dhe materialisht të suksesshëm.