60-VJETORI I MUZEUT TË PAVARËSISË! Muzeu i dytë kombëtar çdo vit më shumë vizitorë

Muzeu Kombëtar i Pavarësisë mbush 60 vjet.

Si fillim u hap në vitin e largët 1936 dhe pas çlirimit të vendit u shndërrua në muze historik. Në 28 nëntor 1962 mori statusin e Muzeut të Pavarësisë ndërsa sot është muzeu i dytë kombëtar në vend.

Godina ku u mblodh qeveria e shtetit të parë shqiptar ekspozon dokumente dhe informata të rëndësishme mbi shpalljen e Pavarësisë.

Advertisements

Për herë të parë ky muze ka edhe ciceronin e të vegjëlve. Muzeu i Pavarësisë është një nga më të vizituarit me një numër vizitorësh që rriten nga viti në vit.