5 gabime që bëjnë femrat kur blejnë këpucë me taka të larta

129

Takat e larta na bëjnë edhe më atraktive, më seksipile, më tërheqëse … Mirëpo, nganjëherë nuk është lehtë t’i mbani – veçanërisht për kohë të gjatë. Por, nëse i përmbahesh disa rregullave të thjeshta të caktuara, mundësia për gjetjen e një palë këpucëve të rehatshme është shumë më e madhe – për këtë kujdesu për këto pesë gabime të shpeshta gjatë blerjes së këpucëve me taka të larta.

 1. I blenë këpucët me taka të larta në mëngjes
  Këpucët me taka të larta më së miri është t’i bleni në fund të ditës. Atëherë këmbët shpesh janë pak të enjtura nga ecja gjatë tërë ditës. Nëse në fund të ditës këpucët nuk të lëndojnë, mundësitë janë më të mëdha se nuk do të lëndojnë as gjatë natës vonë.
 2. Nuk i kushton vëmendje materialit
  Këpucët nga lëkura e vërtetë kanë përparësi – sepse i përshtaten formës së këmbëve gjatë lëvizjes si dhe nxehtësisë dhe lagështisë. Këpucët prej lëkurës artificiale të lirë dhe polietilenit “nuk dorëzohen dhe përshtaten” aq lehtë ashtuqë shpesh bëjnë presion dhe janë të parehatshme. Nëse dikush nuk dëshiron këpucë prej lëkure të vërtetë, duhet të kujdeset që këpucët të janë të bëra nga lëkura artificiale e kushtueshme.
 3. Nuk vrapon dhe kërcen me këpucë në shitore
  Ndoshta tingëllon budallallëk, por vërtetë është e dobishme që gjatë provimit të këpucëve pak të vraponi dhe kërceni me to. Kështu do të shohësh se a dalin nga këmbët apo të shtrëngojnë.
 4. Nuk i veshë dhe heq këpucët së paku pesë herë
  Edhe kjo ndoshta tingëllon e çuditshme dhe e lodhshme, por është gjithashtu shumë e dobishme. Vetëm pas veshjes së shumëhershme paraqiten vendet të cilët do të lëndojnë më vonë.
 5. Nuk e pyet shitësen për këshilla
  Vetëm shitësja mund të tregojë se a është materiali më vonë “elastik” apo jo. Kjo sigurisht se të ndihmon dhe mos hezito të pyesësh!