4-vjeçarja, gjeniu i fiksuar pas numrave (FOTO)

4-vjeçarja Alannah George  arriti një rezultat IQ prej 140 dhe tashmë është zyrtarisht një gjeni. Vogëlushja  është e fiksuar pas numrave dhe fjalëve. Asaj më shumë i pëlqen që të recitojë alfabetin se sa të këndojë vjershat e kopshtit. Rezultati i saj i pabesueshëm i IQ do të thotë se ajo ka ‘inteligjencë superiore të përgjithshme’.

Alannah shkon në të njëjtën shkollë  me nipërit e Mbretëreshës dhe dashuria e saj për numrat i ka dhënë mundësinë që të futet në Mensa-n britanike.  Mensa është një grup elite, me inteligjencë të lartë. Hyrja në këtë shkollë është shumë e vështirë.  Muajin e kaluar, Alannah u vlerësua nga një psikolog i lartë arsimor, Dr. Peter Congdon, i cili tha se ajo është një ‘gjeni intelektual’.

Alannah zyrtarisht u bë një nga anëtarët më të rinj të Mensa-s, në botë dhe mamaja e saj, Nadine, 37, thotë se ishte një realizim “i frikshëm”. ‘Është emocionuese dhe dërrmuese. Unë dua të sigurohem që ajo të arrijë potencialin e saj. Është  kaq e vogël. Ishte një realizim i frikshëm kur morëm rezultatet se sa e zgjuar është . Ajo po bën hapa të mëdhenj. Ka  një aftësi për të lexuar dhe mund të dekodojë fjalët vetë”, tha nëna e vogëlushes.