4 mënyra për të refuzuar dikë me mirësjellje

Refuzimi është situata më e vështirë në botën e takimeve.

Këtu janë 4 mënyra të sjellshme për të refuzuar dikë në varësi të situatës dhe llojit të marrëdhënies që keni me atë person.

1. Jini sa më të qartë

Advertisements

Kur vjen puna për të refuzuar dikë, nuk ka vend për paqartësi. Ju mund të tundoheni të ëmbëlsoni atë që do të thoni, por mos e bëni! Ndershmëria është politika më e mirë në këtë situatë.

2. Mbajini gjërat rastësore

Nëse një koleg ju kërkon të dilni, jini të qartë se nuk jeni të interesuar për të dhe mos ndiheni të detyruar të shpjegoni pse.

3. Pranoni faktin që do t’i lëndoni

E tëra çfarë mund të bëni është të minimizoni ndikimin tek ai duke theksuar pse vendosët ta lini atë dhe nëse ishte faji i tij, tregojini atij që të përmirësohet dhe të vazhdojë.

4. Mos i mbani të varur

Supozoni se jeni afruar me dikë dhe keni insistuar ta takoni sepse mendonit se do të kalonit mirë. Megjithatë, takimi me ta ndryshoi perceptimin tuaj. Atëherë mos i nënçmoni. Në vend të kësaj, informojini ata qartë për qëllimet tuaja. “Ti je një person i mirë,” mund të thuash. “Por kuptova se ne kemi synime shumë të ndryshme në jetë, duke na bërë një çift të pamundur. Ju uroj fat të mirë ndërsa vazhdoni udhëtimin tuaj.”