32 FLUTURIME SHTESË. Destinacione të reja në sezonin e verës

Gjatë sezonit të verës në vitin 2018, nga prilli-maj deri në tetor, do të ketë destinacione shtesë sezonale drejt Amsterdamit, Brukselit, Tel Avivit, Katovices, Varshavës, Talinit dhe Stambollit. Ata do të shërbejnë për kompanitë ajrore: "Viz er", "Gjermani Flug", "Arkia", "Bruksel erlajns", "Korendon", "Daç erlajns", "Smol planet erlajns" , "Enter er", "Nordika", Onur er" dhe "TUI Flaj"

27

Shkup, 25 mars – Destinacione të reja sezonale dhe frekuencë të rritur të relacioneve ekzistuese janë paraparë me orarin e verës të fluturimit, që hyri në fuqi dje dhe do të zgjasë deri më 27 tetor të këtij viti. Me orarin e aprovuar të fluturimit nga Agjencia e Aviacionit Civil (AAC), siç informojnë prej atje, transportuesit ajror shënojnë 32 fluturime shtesë drejt më shumë destinacioneve deri ku edhe me orarin dimëror kanë kryer transport të rregullt ajror.

Me rrjetin e tanishëm prej 38 destinacioneve në 13 linjat ajrore të rregullta nga aeroporti i Shkupit për pasagjerët janë në dispozicion Barcelona, Bazeli, Beogradi, Berlini, Bratislava, Brukseli, Budapesti, Këlni, Kopenhaga, Doha, Dortmundi, Dubai, Ajndhoveni, Frankfurti, Friedrihshafeni, Geteburgu, Hamburgu, Hanoveri, Stambolli (dy aeroportet-Ataturk dhe Sabiha Gokçen), Ljubljana, Londra, Malme, Malta, Milanoja, Munihi, Nirmbergu, Oslo, Parisi, Praga, Roma, Stokholmi, Vekshe, Venecia, Vjena, Varshava, Zagrebi dhe Cyrihu. Këto relacione do të shërbejnë për kompanive ajrore: Viz er, Er Serbia, Katar ervejs, Flaj Dubai, Turkish erlajns, Pegasus erljans, Adria erlajns, Çek erlajns, Austrian erlajns, LOT Polifonik erlajns, Kroatia erlajns, Edelvajz dhe Gjermani Flug AG.

Siç paralajmërojnë nga TAV Maqedoni, koncesioner i aeroporteve të Maqedonisë, përveç linjave të rregullta nga aeroporti i Ohrit “Shën Apostull Pavli” për në Bazel, Cyrih dhe Londër, nga nëntori i këtij viti, Vjena do të jetë një destinacion i ri që do ta vendosë” Viz er “dhe do të funksionojë gjithashtu gjatë gjithë vitit. Gjatë sezonit të verës në vitin 2018, nga prilli-maj deri në tetor, do të ketë destinacione shtesë sezonale drejt Amsterdamit, Brukselit, Tel Avivit, Katovices, Varshavës, Talinit dhe Stambollit. Ata do të shërbejnë për kompanitë ajrore: “Viz er”, “Gjermani Flug”, “Arkia”, “Bruksel erlajns”, “Korendon”, “Daç erlajns”, “Smol planet erlajns” , “Enter er”, “Nordika”, Onur er” dhe “TUI Flaj”.

Në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, “LOT Polish erlajns” do të hyjë në treg duke hapur rrugën e re Varshavë-Shkup-Varshavë, duke filluar nga 1 qershori i këtij viti. Varshava do të jetë destinacioni i ri nga aeroporti i Shkupit, i cili deri tani nuk ka shërbyer nga kryeqyteti i Maqedonisë. Do të shërbehet gjashtë herë në javë gjatë verës dhe katër herë në javë gjatë sezonit të dimrit. “Ne presim sezon frekunentues në aeroportin e Ohrit. Ne do të kemi katër destinacione të reja sezonale: Varshavë, Talin, Ajndhoven dhe Stamboll”, thotë për MIA-n, drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i TAV Maqedoni, Alper Ersoj. Tur-operator polak “Rego bis”, i cili i hapi fluturimet sezonale Ohër -Katovicë vitin e kaluar paralajmëroi se do të hapë destinacion të dytë – Varshavë, kompania ajrore estoniane “Nordika” do të nisë fluturime sezonale nga Talini deri në Ohër, tur-operatori holandez “TUI” , i cili tashmë fluturon nga Amsterdami, duke e vendosur Ajndhoven si destinacion të ri. Destinacioni i fundit i paralajmëruar i ri nga Ohri në vitin 2018 është Stambolli. Siç para do kohe njoftoi, TAV do të lansohet nga “Onur er” në bashkëpunim me tur-operatorin Tatilbudur.

“Ne presim që këto fluturime nga Stambolli të jenë jo vetëm turistike, por edhe një lidhje e mirë midis dy vendeve nga aspekti i biznesit, si dhe vizita tek të afërmit dhe miqtë”, thekson Ersoj. Prej nëntorit të vitit 2018, Viz er do të vendosë linjë të re nga Ohri në Vjenë, e cila do të shërbejë gjatë gjithë vitit. AAC informojnë se me orarin e ri të fluturimit prej dy deri në shtatë fluturime në javë do të rritet trafikun i “Er Serbia” në relacionin Beograd-Shkup, të “Kroacia erlajns” në relacionin Zagreb-Shkup dhe anasjelltas, si dhe “Adriatik ervejs”, në relacionin Lubjanë-Shkup, Shkup-Lubjanë.

VIZ ER SJELL ERBAS A 321

Risi gjatë sezonit të verës në aeroportin e Shkupit, siç tregojnë nga TAV, do të jetë edhe rritja e kapacitetit për vendet e fluturimit të Viz Er. Gjegjësisht, nga qershorit aerotransportuesi do të ndryshojë tipin e njërit të aeroplanëve të locuar në Shkup, në vend të tipit Erbas A 320, i cili ka 180 vende, do të sjellë aeroplan të tipit Erbas A 321, i cili ka 320 vende ose 50 vende më shumë. Numri i pasagjerëve në të dy aeroportet në Shkup dhe Ohër në dy muajt e parë të këtij viti është rritur me 20 për qind. Në janar dhe shkurt të këtij viti përmes aeroporteve të Maqedonisë kanë udhëtuar gjithsej 286.129 pasagjerë, ndërsa janë realizuar 2.588 fluturime, që është rritje prej 18 për qind në nivel vjetor.

Comments are closed.