2016-a, viti i zi për muzikën botërore

9

DAVID BOWIE: Idhulli i rokut për shumë veta vdiq në datën 10 janar, dy ditë para lancimit të CD-së së tij më të ri “Blackstar”, në ditën e ditëlindjes së tij të 69-të.

PAIL KANTNER: Themeluesi dhe iniciatori i bandës së rokut Jefferson Airplane, vdiq në datën 28 janar, në moshën 74-vjeçare nga infarkti në zemër.

PRINCE: Artisti që dominoi vitet ’80 me “Purple Rain”, vdiq më 21 prill të këtij viti, në moshën 57-vjeçare për shkak të overdozës me antidepresantë.

LEONARD COHEN: Poeti dhe këngëtari i njohur vdiq në datën 7 të muajit të kaluar, në moshën 82-vjeçare në Montreal. Ashtu si dhe Bowie, zëri i mrekullueshëm kanadez sapo kishte përfunduar albumin e tij të fundit “You Want It Darker”.

GEORGE MICHAEL: Ish-lideri i dyshes së popit Wham, në vitet ’80 pati një karrierë të shkëlqyer. Vdiq në shtëpinë e tij ditën e Krishtlindjeve si pasojë e infarktit në zemër.

Comments are closed.