16-vjeçarja që udhëtoi botën në vitet e njëzeta (FOTO)

17

Në vitet e njëzeta, Aloha Wanderwell nga Kanada vizitoi 80 shtete dhe xhiroi udhëtimet e saj. Në vitin 1922, ajo në moshën 16-vjeçare pa në gazetë një ofertë të një udhëtuesi që kërkonte një sekretare dhe vozitëse që fliste frëngjisht për ta shoqëruar në ekspedita. Qëllimi i tij ishte promovimi i paqes në botë. Aloha dhe bashkudhëtari i saj u martuan vite më vonë dhe patën dy fëmijë, shkruan DailyMail. Edhe pas vdekjes së burrit të saj, ajo vazhdoi udhëtimet. Aloha Wanderwell ndërroi jetë në moshën 90-vjeçare në vitin 1996.

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-1

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-1

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-2

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-2

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-3

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-4

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-6

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-7

23-00-fotogaleri-16-vjecarja-qe-udhetoi-boten-ne-vitet-e-njezeta-8

Comments are closed.