11 vite burg për gjahtarin që torturoi dhe vrau gorillën Rafiki

82

Më në fund vendoset drejtësi për gorillën Rafiki. Felix Byamukama, gjahtari që e vrau brutalisht në Uganda qershorin e kaluar, u dënua me 11 vjet burg. Burri doli fajtor për hyrje të paligjshme në një zonë të mbrojtur dhe vrasje të gorillave, një specie e rrezikuar.

Gjahtari madje rrezikoi të merrte burgim të përjetshëm.

3 burra të tjerë të arrestuar bashkë me Byamukamanën  janë në pritje të gjyqit.

Për të përkeqësuar pozicionin e 4 gjuetarëve ishin mënyrat veçanërisht të përgjakshme me të cilat ishte gjuajtur gorilla.

Rafiki, 25 vjeç dhe ishte një nga gorillat më të njohura në malet e Ugandës.

Rafiki do të thotë “mik” në gjuhën suedeze. Ai ishte drejtuesi i një grupi prej 17 anëtarësh që e ndoqën atë verbërisht.

“Vdekja e Rafikut e lë të paqëndrueshëm grupin dhe ekziston mundësia që ai të shpërbëhet,”, thanë përfaqësues shteteror të Ugandës.

Agjensia qeveritare bëri të ditur se mbeten vetëm mbi 1.000 gorila malore, një numër i vogël që po kërcënohen gjithnjë e më shumë nga njerëzit.

Comments are closed.