10 fakte interesante që nuk i keni ditur për trupin

KOCKAT E NJERIUT. Kocka e njeriut (sidomos femuri) është rreth 4 herë më i fortë se betoni. Një pjesë e eshtrave e cila është sa një inç kub mund të mbartë një peshë 8.6 ton përsipër.

TESTIKUJT. Një mesatare e meshkujve prodhon rreth 10 milionë qeliza të reja të spermës çdo ditë. Ky numër i spermatozoideve të reja është i mjaftueshëm për të ripopulluar të gjithë planetin në vetëm 6 muaj.

ORGANI ME I MADH. Organi më i madh i trupit të njeriut është lëkura. Çdo person ka të ngjarë të ndryshojë rreth 18.14 kg (40 lbs) lëkurë në jetën e tij.

GJUMI. Kur ju shkoni për të fjetur, ju zgjoheni me një madhësi të ndryshme. Trupi i njeriut është i drejtë e më i lartë, pasi ai zgjohet nga shtrati. Dhe lartësia duket e vogël gjatë ditës pasi trupi rëndohet nga forcat e gravitetit.

SYRI. Sipas një mesatareje, muskujt e fokusimit të syrit lëvizin rreth 100.000 herë në ditë. E thënë ndryshe, kjo do të ishte e njëjtë sa të ecnit 50 milje çdo ditë për muskujt e këmbës tuaj.

NXEHTËSIA E TRUPIT. Sipas një mesatareje, sasia e nxehtësisë që një njeri çliron nga trupi në vetëm gjysmë ore është e mjaftueshme për të valuar një gjysmë-galon uji.

FAKTE TË JASHTËZAKONSHME. Qeniet njerëzore janë të vetmet gjitarë në botë që nuk mund të marrin frymë dhe të kapërdijnë në të njëjtën kohë.

SKUQJA. Një tjetër fakt i mahnitshëm për trupin tuaj është se kur ju skuqeni, edhe paretet e stomakut tuaj skuqen në të njëjtën kohë.

PËSHTYMA. Kjo është interesante për ta ditur se në jetën tonë, në prodhojmë pështymë të mjaftueshme sa për të mbushur të paktën deri në 2 pishina mesatare.

HUNDA. Kujtesa e hundës tuaj është e madhe . Ajo ka aftësinë për të kujtuar rreth 50.000 aromat e ndryshme . Gjithashtu, ajri që vjen nga hunda juaj kur ju teshtini ka një shpejtësi të pabesueshme prej 100mph ose më shumë.