​Tusk: Ekipi i ri i BE-së nuk ndryshon situatën për Brexit

8

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk u shpreh i sigurt se ekipi i ri i BE-së do t’i kundërvihet çdo rinegocimi të marrëveshjes së Brexit.

“Jam absolutisht i sigurt që drejtuesit e rinj të institucioneve do të jenë gjithashtu koherent sa ne për sa i përket marrëveshjes së tërheqjes dhe të disponibilitetit tonë për të diskutuar për marrëdhënien e ardhshme me Londrën”, deklaroi Tusk për median.

Marrëveshja e tërheqjes që BE-ja refuzon të rinegociojë u kundërshtua tre herë nga Parlamenti Britanik dhe rrezikohet që Britania e Madhe të largohet nga Unioni pa një marrëveshje.

Comments are closed.