​Spiunohet Mercedes EQS

13

CLA dhe CLS janë tashmë disa nga makinat më ‘të buta’ me dy dyer në shitje sot, por EQS do t’i krijojë gjërat më shumë.

Edhe pse Drive-B Electric Class dhe SLS AMG Electric Drive i paraprinë asaj, EQC do të zbresë në histori si automjeti i parë elektrik në treg i Mercedesit.

Ajo filloi nën-markën e themeluar të fundit të Daimler “EQ” të modeleve të emetimeve zero, e cila do të përfshijë gjithçka nga një EQA e nivelit të hyrjes deri në këtë – EQS të fuqishme.

S-Class of EVs u vu re nga walkoARTvideos në YouTube së fundmi duke kaluar testime në Gjermani gjatë një dite të ftohtë, dhe ndërsa ajo ende kishte shumë kamuflime.

Një vështrim nga afër i prototipit zbulon një kapak horizontale mjaft të hollë anësore të shoferit që fsheh portën e karikimit. Për shkak të vijës së pjerrët të çatisë, kabina duket të jetë mjaft e vogël në krahasim me proporcione t bujare të automjetit, duke na bërë të mendojmë për konceptin IAA të 2015-s ose një CLS futurist.

Përpara, prerjet në parakolp për sensorët e parkimit na bëjnë të besojmë se prototipi ishte mjaft afër modelit të prodhimit. Fenerët mbetën të fshehur, ndërsa ylli me tre cepa në “grilë” mungonte në veprim.

Me frenimin e automjetit në një pikë të videos, ne kemi për të parë vendosjen e dritës së frenave të tretë në pragun e derës, e cila është mjaft interesante pasi që do të kishim pritur që ajo të ulet në krye të xhamit të pasmë.

Prototipi është vërejtur nga larg, kështu që fotografi spiun nuk ishte në gjendje të merrte një vështrim brenda kabinës.

S-Class në mesin e veturave elektrike është fshehur nën një mbulesë makinash dhe është paraqitur për një lansim të vitit 2020, kështu që ne mund ta shohim plotësisht deri në fund të këtij viti, por jo para debutimit të W223.

Comments are closed.