​Netanyahu urdhëron shtetrrethim, si masë kundër COVID-19

26

Kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu njoftoi sot një shtetrrethim njëjavor, lidhur me lëvizjet e qytetarëve, në përpjekje për të ndaluar përhapjen e koronavirusit.

Masa duhet të nënshkruhet nga qeveria dhe do të hyjë në fuqi brenda natës.

“Është një kërkesë e detyrueshme. Nëse dikush mendon se po e ekzagjeroj, duhet të shohë fotografitë nga Spanja dhe Italia. Atje, nuk do të kujdesen më për të sëmurët, por po transportojnë trupat e viktimave në automjete ushtarake”, deklaroi ai.

Ndër të tjera, Netanyahu shtoi se urdhrat e emergjencës që do të miratohen nga qeveria përcaktojnë se qytetarët nuk mund të largohen nga shtëpitë, përveçse për të blerë sende ushqimore ose të marrin trajtim mjekësor.

Comments are closed.