​Komisioni Evropian miraton tregtimin e vaksinës kundër Ebola-s

0

Komisioni Evropian miratoi sot për herë të parë tregtimin e një vaksine kundër Ebola-s. Ilaçi ka qenë në zhvillim që nga epidemia e Afrikës Perëndimore në vitin 2014 dhe u është dhënë personave me rrezik të lartë infeksioni, përfshirë punëtorët e kujdesit shëndetësor në Republikën Demokratike të Kongos.

“Gjetja sa më shpejt e një vaksine kundër këtij virusi të tmerrshëm, ishte përparësi për komunitetin ndërkombëtar”, deklaroi komisioneri evropian për Shëndetin dhe Sigurinë e Ushqimit, Vytenis Andriukaitis, në Bruksel.

Njoftimi pason një rekomandim nga Agjencia Europiane e Barnave (EMA), që vlerësoi përfitimet dhe rreziqet e vaksinës. Deri më tani, më shumë se 200000 njerëz në Kongo janë imunizuar me ilaçin eksperimental dhe një vaksinë e dytë u prezantua në shtator.(koha.mk)

Comments are closed.