​Drogë dhe armë nga Shqipëria në Sicili, 7 të arrestuar

17

Një organizatë kriminale, e përbërë nga shtetas italianë dhe shqiptarë, aktive në trafikun ndërkombëtar të drogës dhe armëve, është shkatërruar nga njësitet policore të Katanias.Ka qenë prokuroria e qytetit sicilian, që ka lëshuar 11 urdhër-arreste. Katër shtetas italianë dhe 3 shqiptarë janë vënë në pranga, ndërsa për 4 të tjerë është lëshuar urdhër-arrest ndërkombëtar në rang evropian.   Gjatë operacionit, të koduar “Trëndafili i erës” janë sekuestruar 20 mijë euro para kesh.      Ndërkohë, nga hetimet është zbuluar se grupi kriminal në vitet e fundit kishte arritur të transportonte nga bregu shqiptar drejt Italisë mbi 3.5 tonë marhiuanë, të sekuestruara bashkë me armë, kryesisht Kallashnikovë dhe municione.   Gjatë hetimeve janë arrestuar 20 korrierë. Lënda narkotike kishte si destinacion zonat e shpërndarjes në Katania, Raguza dhe Sirakuza dhe nga llogaritë e GdF kapte një vlerë prej 20 milionë euro.

Comments are closed.