Pse flamuri amerikan në uniformën ushtarake është i vendosur në “anën e kundërt”? (FOTO)

795

Një pyetje e cila është postuar në Quora (një webfaqe pyetje-përgjigjesh) ka marrë përgjigjen e saj, që për shumëkënd do të ishte interesante. Bëhet fjalë për pyetjen: Pse flamuri amerikan, tek uniformat ushtarake të amerikanëve është i vendosur në anën e kundërt?

Dhe përgjigja, thuhet se ka qenë kjo: Flamuri është i veshur me fushën e yjeve në këndin e sipërm të djathtë për të simbolizuar se si fluturon flamuri, kur futet në një betejë. Kur ushtarët të ecin përpara në betejë, ata të mbajnë flamurin, sikurse pasardhësit që e mbanin në konfliktet e kaluara.

Të Ngjajshme