Aktuale

KARIKATURA E DITËS
KALENDARI HISTORIK
  • 193 – Perandori romak vritet nga Garda pretoriane, të cilët pastaj shesin fronin në ankand Didius Julianit.
  • 1556 – I biri i Karlit V, Filipi II kurorëzohet mbret i Spanjës.
  • 1738 – Parlamenti anglez i shpall luftë Spanjës.
  • 1799 – Shteti i Nju Jorkut shfuqizon robërinë.
  • 1845 – Meksiko ndërpret marrëdhëniet diplomatike me SHBA
  • 1920 – Thomas Masaryk zgjidhet kryetar i Çekosllovakisë
  • 1930 – Konstantinopoja dhe Angora i ndërrojnë emrat në Stamboll dhe Ankara.
VIDEO
Më të lexuara