kohadmin

image

Mospajtime për kompetencat e EULEX-it

Autoritetet e Kosovës dhe ato të Bashkimit Evropian, gjatë gjithë ditës së djeshme, nuk kanë gjetur konsensus rreth kompetencave që do t’i ketë EULEX-i gjatë
image

Dorëzohen babë e bir pasi rahën katër policë

Para pak çastesh janë dorëzuar 69 vjeçari A.I dhe 40 vjeçari I.I që të dy banorë të Tetovës, të cilët kanë rahur katër policë të...
 Më tepër
image

Prej sot aviolinja Beograd-Ohër

Në aeroportin e Ohrit "Shën Apostol Pavle", sot do të zbresë aeroplani i parë i "Er Serbia" me çka zyrtarisht do të emërohet vendosja e...
 Më tepër
image

Konkurs për kadetë në Akademinë Ushtarake

Akademia Ushtarake "Gjeneral Mihailo Apostolski" Shkup e shpalli konkursin e ri për regjistrimin e studentëve/kadetë për nevojat e Ministrisë së Mbrojtjes dhe Armatës së Republikës...
 Më tepër
image

Bejli dhe Orav në bisedime me partitë për organizim të takimit të liderëve

"Në diskutim aktiv jemi me partitë. Shpresojmë se ata do të arrijnë marrëveshje në ditët e ardhshme", thonë nga Ambasada Amerikane se nëse janë në...
 Më tepër
image

BESA: Të përfundojë diskriminimi i shqiptarëve në MPJ

Tashmë një kohë të gjatë shqiptarët vazhdojnë të jenë të diskriminuarit edhe në diplomacinë e shtetit. Kështu aktualisht janë vetëm dy shqiptarë në postin e...
 Më tepër
image

Saga e rrëfimit të pambaruar urban

(Përkitazi me librin publicistik të Fadil Lepajës “Lëkura e gjarpnit”) ...
 Më tepër
image

In vitro e shtetit, as falas dhe as shpejtë

Sipas të dhënave zyrtare, mbi 1200 femrave iu lejua mbulimi i shpenzimeve të procedurës in vitro për të lindur fëmijë gjatë vitit 2015, me një shkallë probiliteti prej 50 për qind. Megjithatë, ka probleme të caktuara që e bëjnë procedurën in vitro, të cilën e mundëson shteti, të vështirë dhe aspak të lirë për aplikuesit...
 Më tepër
image

Dorëhiqet ministri Stavrevski

Për shkak të arsyeve shëndetësore, zv/ kryeministri dhe njëherit ministër ifinancave Zoran Stavrevski ka paraqitur dorëheqje nga funksionet që ushtronte në qeverinë e Maqedonisë. Lajmi është...
 Më tepër
image

Në ZLM vetëm tre maturantë zgjodhën matematikën

Zeqiri konfirmon se ka rënie drastike në numrin e nxënësve që kanë zgjedhur matematikën për provim mature. Pra, këtë vit në ZLM për matematikën ishin vetëm 3 nxënës nga 30 sa ishte ai numër vitin e kaluar, ndërsa për gjuhët e huaja ishin 631 maturantë. Drejtori nuk mund të tregojë se cilat janë arsyet që nxënësit i frikësohen matematikës, ashtu sikurse nuk ka përgjigje as ministri Pishtar Lutfiu...
 Më tepër