kohadmin

image

Maqedonia me karburante më të lira në rajon

Çmimet e derivateve të naftës pas rënies në tregun botëror, janë ulur edhe në vendet ballkanike. Benzinë më të shtrenjtë në Ballkan djegin kroatët, kurse
image

Veshjet në Maqedoni, më të shtrenjta se sa në BE

Sipas ekspertëve, një prej arsyeve është edhe ajo se vet prodhuesit kanë nivele të ndryshme të çmimeve, nga të cilat më e ulëta është në vendin e tyre. Por, disa konsiderojnë se dallimi në çmim mbi 10 për qind nuk ka arsyetim, ndërsa dyshojnë se në shitoret tona çdoherë shiten origjinalet ...
 Më tepër
image

Thatësia po e merr haraçin në bujqësi

Thatësia e madhe ka ndikuar negativisht në zhvillimin e kulturave bujqësore një vjeçare në Maqedoni, si perimet dhe gruri, ku si rrjedhojë tani më ndjehen uljet e rendimenteve dhe cilësisë së tyre. Agronomët thonë se temperaturat e larta do të ndikojë në uljen deri në 30 për qind edhe te prodhimet tjera bujqësore...
 Më tepër
image

Tik-taku i ndryshimit ka nisur

Sipas analistëve shqiptarë, ky është momenti që duhet shfrytëzuar për të kompensuar kohën e humbur gjatë kësaj periudhe dhe të insistohet në zbatimin e drejtë të saj. Pjesa maqedonas vazhdon të jetë skeptike sa i takon implementimit, ndërsa shqetësimi i tyre është se kjo marrëveshje është kthyer në një formë që diskriminon maqedonasit, madje ka edhe mendime të tilla që MO do ta çojë vendin drejt federalizmit ...
 Më tepër
image

BESA: MO u vra nga A.A dhe M.Th

Sot në mëngjes me keqardhje morëm lajmin e hidhur se është gjuajtur për vdekje Marrëveshja e Ohrit, ndërsa rrugës për spital ka ndërruar jetë. Në...
 Më tepër
image

“Sot mbushen 11 vite tejkalimi i afatit të implementimit të MO-së”

Solemnitetet dhe festimet e përvjetorëve të nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, vit pas viti, nga ana e BDI-së, janë shndërruar në një marrëzi të madhe...
 Më tepër
image

Tentim vrasje, padi për dy shqiptarë

Policia e Strugës ka ngritur padi penale kundër 22-vjeçarit shtetas i Shqipërisë G.B. dhe D.Z. (39) nga fshati Ladorishtë e Strugës për shkak të ekzistimit...
 Më tepër
image

Kinë: Nga një varg eksplodimesh – dhjetëra të vrarë

Numri i personave që janë vrarë nga një seri e eksplodimeve të fuqishme në qytetin – port, Tianxhin, në pjesën verilindore të Kinës, ka arritur...
 Më tepër
image

Zbulohet banda e trafikimit të shqiptarëve në Britani

Policia e Spanjës ka njoftuar dje se e ka shpartalluar një bandë, e cila i ka kontrbanduar shqiptarët në Britani nëpërmjet Spanjës me aeroplanë, duke...
 Më tepër
image

SHBA: Ish-presidenti Carter i sëmurë nga kanceri

Ish-presidenti amerikan, Jimmy Carter, ka shpallur se është i sëmurë nga kanceri. “Operacioni aktual në mëlçi ka zbuluar se kam kancer që tash është në pjesët...
 Më tepër