Hyrje | Aktuale

Aktuale

first back 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 next last gjthsej: 10692 | Tregohen: 7211 - 7220
image

PDSH paralajmëron ligj për rehabilitim

Partia Demokratike Shqiptarë paralajmëron propozim-ligj për rehabilitimin e viktimave të komunizmit, ku për një ditë burg - parashihet dëmshpërblim prej 100 euro. Edhe nga Shoqata e të burgosurve dhe persekutuarve politik thonë se nuk presin asnjë rezultat nga paralajmërimet e partisë shqiptare në pushtet - BDI, e cila tani e disa javë hesht për këtë temë
image

10 milionë u ndërtua, 4 milionë u dëmtua

Gjimnazistët e Zhitoshës nuk do ta kenë gati objektin as për vitin e ardhshëm shkollor. Ndërtimi filloi në vitin 2004, kurse punimet janë bllokuar tani e një kohë të gjatë. Përveç kësaj, objekti ka pësuar një dëm të konsiderueshëm. Zëvendësministri Neziri thotë se dëmi shkon në 4 milionë denarë, kurse MASH ka investuar deri tani 9.700.000 denarë ...
...më shumë
image

"Nuk diskriminohen firmat shqiptare"

Buxheti për projektet shqiptare nuk është shkurtuar, por se është anuluar përfundimi i tyre. Përfaqësimi i shqiptarëve në Ministrinë e Financave, së bashku me Njësitë rajone arrin në 18 për qind, megjithëse asnjë sektor në këtë dikaster nuk udhëhiqet nga kuadro shqiptare. "Megjithatë, katër këshilltarët shqiptarë kanë ingerenca edhe në sektorët e Financave". Zëvendësministri i Financave, Nedim Ramizi, flet për projektet, Rebalancin, denacionalizimin, sistemin bankar dhe kreditë e firmave shqiptare ...
...më shumë
image

Struga do të nderojë ata që bënë Shqipërinë

Strugë - Struga është një nga qytete në Maqedoni që dihet botërisht se ka pasur atdhetarë dhe veprimtarë të njohur, që kanë kontribuar në pavarësinë ...
...më shumë
image

Manipulimet me rrogën mesatare

Të dhënat e Entit Shtetëror të Statistikës për vitin 2011 tregojnë se rreth 15 mijë subjekte afariste, gjatë vitit të kaluar kanë pagur paga mujore prej 10 mijë deri më 20 mijë denarë. Mbi 15 mijë subjekte tjera afariste punonjësve të tyre u kanë paguar pagë mujore nga ajo më e vogla - nga 3000 deri më 10 mijë denarë, ndërsa mbi 300 kompani aspak nuk u kanë dhënë rrogë punonjësve të tyre ...
...më shumë
image

Qeveria paralajmëron 6-8 mijë punësime

"Masat janë zgjedhur me kujdes dhe janë projektuar në mënyrë adekuate në kushte kur ka shkurtime të disa normave nga Buxheti. Janë reale dhe të realizueshme dhe nuk janë rezultat i pamfletizimit politik", theksoi Gruevski....
...më shumë
image

Licencat e para për punëtorët socialë

Një qind e pesëdhjetë e një punëtorëve profesionalë, të cilët punojnë në qendrat për mbrojtje sociale, sot u janë dorëzuar licencat e para në kuadër ...
...më shumë
image

BDK përshëndet nismën e RDK-së

Bashkimi Demokratik Kombëtarë e ka përshëndetur sot nismën e Rilindjes Demokratike Kombëtare, për krijimin e një blloku të partive shqiptare në opozitë, në këto rrethana, ...
...më shumë
image

Fletarrest “fantom” ndaj Xhezair Shaqirit!

Në stacionimet policore dhe pikat kufitare të Kosovës është shpërndarë një fletarrest "fantom" ndaj ish-komandantit të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, Xhezair Shaqiri. “Këtë ma kanë thënë disa ...
...më shumë
image

Nisen në Evropë, përfundojnë azilantë në Maqedoni

Sipas të dhënave zyrtare të MPPS, që nga viti 2002, kur edhe është hapur qendra përkatëse, deri më sot në territorin e Maqedonisë e kanë shkelur 1330 emigrantë, të cilët pasi kanë rënë në duart e policisë dhe pasi janë strehuar në Qendrën pranuese - kanë kërkuar azil ...
...më shumë
first back 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 next last gjthsej: 10692 | Tregohen: 7211 - 7220
OPINION
image

Prioritetet e gabuara

Të gjithë atyre që ia kanë mësyrë të paktën një herë Shqipërisë, viteve kur nuk ekzistonte “Rruga e Kombit”, nuk ka nevojë t’u tregohet se sa e rëndësishme është infrastruktura e mirë rrugore. Përshkimi i rrugës së vjetër të Kukësit për të zbritur në Milot ka qenë si një lojë mes jetës dhe vdekjes. Edhe kur ke mbërritur në Milot, dhe në të kundërtën, kur i je afruar Prizrenit, nuk është diskutuar as lodhja e as kohëzgjatja e udhëtimit që arrinte deri në 10 orë, porse ke shpëtuar i gjallë...
...më shumë
image

Pse nuk e dëgjuan shqiptarët Hafiz Ali Korçën

Manipulimi dhe rekrutimi i të rinjve shqiptarë që janë në një lloj vakuumi ideologjik, moral e fetar, është më i lehtë, se sa po të ishim një shoqëri e një komb stabil, që do ta kish të ruajtur të pacenuar kontinuitetin e mendimit të vet intelektual e të zhvillimit kombëtar. Prandaj, duhet të rikthehemi te mësimet esenciale si ky i Hafiz Ali Korçës, që e denoncon me forcë ideologjinë globale të terrorit, që të aftësohemi për t’u mbrojtur nga kërcënimet e sotme...
...më shumë
image

Situata në Maqedoni dhe konteksti i saj historik

Prof. Dr. Ibrahim GashiVështruar në kontekstin historik, Republika e Maqedonisë si entitet shtetëror është krijuar në rrethana të një konstelacioni tepër kompleks ndërkombëtar gjatë dhe ...
...më shumë
image

Qime në vezë

Shqiptarët muslimanë, si komunitet dominues në shoqërinë shqiptare, pa dyshim që janë bartës të projekteve madhore historiko-kombëtare. Si komunitet më i madh, janë faktori kyç i tolerancës ndërkonfesionale shqiptare; gjithnjë ditën t’ua shtrijnë dorën vëllezërve të vet të krishterë, si nga komuniteti katolik ashtu edhe nga ai ortodoks...
...më shumë
Arkivi
first first Korrik, 2014 first first
Di Ma Me En Pr Sh
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Arkivi sipas gazetareve