Aktuale

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 18094 | shfaqen: 1 - 10
image

Bujqësia, biznes sa për mbijetesë

Bujqësia në Maqedoni në vend të një dege ekonomike me potencial më të madh për punësim, në pjesën më të madhe është veprimtari ekonomike që zgjedh problemet sociale dhe ekzistenciale të një pjesë të konsiderueshme të popullatës. Sipas të dhënave zyrtare, pjesa dërmuese e ekonomive bujqësore, apo 58 për qind e tyre, për një hektar të tokës punuese fitojnë deri në 2000 euro për 12 muaj, që është e barabartë me pagën minimale të vlefshme 1980 euro në vit
image

100 punëtorë mbajnë 42 pensionistë, nxënës dhe të papunë

Bëhet fjalë për indikator që jep vlerësim të vrazhdë të shtypjes potenciale që mund ta bëjë popullata, e cila po plaket ndaj financave publike dhe ndaj qëndrueshmërisë së fondeve pensionale në kontekst të ndryshimeve demografike. Në pajtim me strukturën e moshës së popullatës, del se tek një person joaktiv ka pesë persona aktiv...
 Më tepër
image

Me diplomë, por jo gati për tregun e punës

Kompanitë në shtet theksojnë se kanë probleme të gjejnë kuadër adekuat profesional, sidomos në kohën kur sistemi arsimor nuk po prodhon kuadro që i nevojiten nevojave të tregut të punës ...
 Më tepër
image

Komisioni vë në pikëpyetje takimin e liderëve

“Për momentin nuk ka lëvizje nga qëndrimet. Në fundjavë nuk u takuam, përveç në rast se partitë arrijnë ndonjë marrëveshje, apo kompromis, atëherë ne jemi të gatshëm të takohemi dhe të zgjedhim edhe anëtarin e pestë të komisionit dhe të nisim me punë”, thotë Goran Tërpenovski, një nga katër anëtarët e Komisionit ...
 Më tepër
image

Në humbje rreth 30 mijë firma

Dëshmi se hapja e firmës nuk do të thotë edhe sukses të garantuar afarist, është edhe e dhëna se më shumë se 37 për qind e numrit të përgjithshëm të subjekteve në sektorin koorporativ kanë shënuar humbje në vitin 2015, ndërsa numri i subjekteve juridike me llogari të bllokuara të transaksionit, pavarësisht shkakut të bllokimit, në bazë vjetore është rritur për 5.5 për qind...
 Më tepër
image

Të martën dihet nëse do të riaktivizohet greva

“Për shkak se ne kemi punë me njerëz të dhunshëm, qoftë nga pushteti ekzekutiv apo ai ligjvënës, të cilët nuk janë aspak të interesuar për të negociuar, por vetëm për t’i dënuar njerëzit, në kuadër të këtyre zhvillimeve ne do të punojmë duke bërë disa analiza për atë se si do të duket greva në të ardhmen”, deklaroi kryetrari i SNGJ-së, Peco Grujoski...
 Më tepër
image

Të martën dihet nëse do të riaktivizohet greva

“Për shkak se ne kemi punë me njerëz të dhunshëm, qoftë nga pushteti ekzekutiv apo ai ligjvënës, të cilët nuk janë aspak të interesuar për të negociuar, por vetëm për t’i dënuar njerëzit, në kuadër të këtyre zhvillimeve ne do të punojmë duke bërë disa analiza për atë se si do të duket greva në të ardhmen”, deklaroi kryetrari i SNGJ-së, Peco Grujoski...
 Më tepër
image

Shtyhet pagesa elektronike në autobusët privat

“Të gjithë autobusët tanimë janë të përgatitur, të gjithë parakushtet administrative kanë mbaruar, por për t’u dalë në ndihmë disa mjeteve, ne kërkuam shtyrje të afatit. Shpresojmë që së shpejti do të fillojë sistemi që tanimë një kohë të gjatë e presim. Nuk kemi pika konflikti dhe ndonjë pengesë tjetër që do të mund të ndikojnë në pranimin e këtij sistemi”, ka thënë Jovanovski për agjencinë shtetërore të lajmeve...
 Më tepër
image

Ja personat e ekstraduar në Maqedoni

dy të dyshuarit nga Kumanova të moshës 21 dhe 24 vjeçare nga vendkalimi kufitar Tabanoc u nisën për në Turqi më datë 22 të muajit të kaluar, ndërsa tre të tjerët, një nga Kumanova dhe dy nga Shkupi të moshës 18, 19 dhe 20 vjeçare u nisën për në Turqi në fund të muajit të kaluar ...
 Më tepër
image

Rreth 20 mijë euro është dëmi në fermën e shkollën bujqësore

Diku rreth 20 mijë euro është dëmi i shkaktuar nga djegia e fermës së kafshëve në shkollën e mesme të bujqësisë “Mosha Pijade” në Tetovë....
 Më tepër
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last gjithsej: 18094 | shfaqen: 1 - 10
Arkivi
first first Gusht, 2016 first first
Di Ma Enj Pr Sht
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Arkivi sipas gazetareve